Køb/Reservation
Prisliste
Restauranter
Kontakt
   
Se kurv

Vinvælger

   Alsace
 Australien
 Bourgogne
 Californien hvid
 Californien rød
 Italien
 Loire
 Rhone
 Spanien
 mousserende
 søde vine
 Østrig hvid
 Østrig rød
 Østrig sød
 
 Alle områder

FØDEVARESTYRELSEN
Kontrolrapporter

Udsendt d. 20-03-2018

Sidste nyt fra USA

Kære vinkunde

Sheridan Vineyards
I 1996 fandt Scott Greer 76 hektar perfekt vinmarksjord liggende på en bakketop i Colombia Valley i Washington. Sheridan Vineyards første høst var i 2000, og vingården er dag tilplantet med Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot og Cabernet Franc. Målet har hele tiden været at producere vine med mangfoldig rigdom kombineret med flot balance. På trods af at Sheridan Vineyards har fået endog meget høje ratings i den internationale vinpresse, er priserne stadigt moderate – ikke mindst den høje kvalitet taget i betragtning. Vi forhandler Sheridans Cabernet Sauvignon og deres Bordeaux-blend Mystique – begge i årgang 2015, begge vine til under 300 kroner og begge med rigtigt høje ratings.

Hudson Vineyard
Hudson Vineyards ligger i Carneros i det sydlige Napa Valley, og domænet nyder godt af den kølige brise fra The Bay Area nord for San Francisco. Området er perfekt til Pinot Noir, Chardonnay og Syrah, så Hudson Vineyards leverer vine i den kølige europæiske stil.
Vingården blev etableret af Hudson-familien i 1981, og er i dag berømt for sin enestående beliggenhed og området leverer da også druer til flere berømte producenter. Det gælder blandt andet John Kongsgaard, som også er Consulting Winemaker på Hudsons egne vine. Chardonnay 2015 er en betagende vin med flotte mineralske toner, en kølig rig frugt og en sprød elegant smag. Tættere på en stor Puligny-Montrachet kommer man næppe uden for Bourgogne. Ikke billig - men med en pris på 569 kroner er der kvalitet for hver en krone. Prisen ved 6 flasker er 459 kr.

Ojai og terroir
Adam Tolmack og Fabien Castel er mændene bag Ojai Vineyards, og de er berømte for deres evne til at lade den enkelte mark komme til udtryk. Ojai ejer mange forskellige parceller fordelt over Santa Barbara County. Vingården fokuserer på friskhed, rig frugt og en livlig syre kombineret med en perfekt balance. Det kan man overbevise sig selv om ved at købe nogle af Ojai glimrende vine, og vi har i syv forskellige af deres rødvine på laer.

Kongsgaard - ultimativ californisk Chardonnay
John Kongsgaard har enestående evner og fremstiller vin i verdensklasse. Han er da også i sin tid blevet uddannet af vinguruen Michel Rolland, der er tæt knyttet til nogle af de størst tænkelige vine. Alle John Kongsgaards vine er ufiltrerede, er ikke blevet klarede og udmærker sig ikke blot ved monumental styrke, men også ved masser af personlighed og flot balance. De er i dag er nogle af de mest udtryksfulde og bemærkelsesværdige vine i Napa Valley. Vi sælger for tiden årgang 2015, hvor vi kan levere hans Chardonnay, hans Cabernet og prestige-cuvéen The Judge, som af mange anses for at være en af de største Chardonnay-vine, der nogen sinde har set dagens lys i Californien.

Buehlers topvin på lager
Familien Buehler har dyrket vin i Napa Valley i mere end fire årtier og har igennem alle disse år søgt balancen mellem at lade markerne 'tale for vinen' og så samtidig sikre høj kvalitet til en fornuftig pris. At det er lykkedes, er der vist ingen tvivl om, da både Robert Parker og Antonio Galloni fremhæver huset for deres fornuftige priser og stabile kvalitet. Vinfremstillingen er mest muligt enkel, og der produceres Cabernet Sauvignon, Zinfandel samt Chardonnay. Vi har netop fået Buehlers topvin Cabernet Papas Knoll 2015 hjem igen og til 349 kroner. Ved 6 styk er prisen 314 og ved 12 er vi nede på 279 kroner. Denne vin er ligesom Buehlers andre virkeligt gode til prisen, og vi fører at pænt udvalg.


Med venlig hilsen,
Ole Bergman

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail