Køb/Reservation
Prisliste
Restauranter
Kontakt
   
Se kurv

Vinvælger

   Alsace
 Australien
 Bourgogne
 Californien hvid
 Californien rød
 Italien
 Loire
 Rhone
 Spanien
 mousserende
 søde vine
 Østrig hvid
 Østrig rød
 Østrig sød
 
 Alle områder

FØDEVARESTYRELSEN
Kontrolrapporter

Udsendt d. 27-10-2020

Michel Guignier - Beaujolais i særklasse

Forandringens vinde er begyndt at blæse over Beaujolais-distriktet, som selv i Frankrig hidtil har stået i skyggen af Bourgogne, Bordeaux og Rhône. Tilbage i 90erne dannede de fire producenter Marcel Lapierre, Jean Foillard, Jean Thévenet og Guy Breton den i vinkredse berømte "Gang of Four", som grundlagde en Back- to-Nature vinstil med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet.

Michel Guignier træder i deres fodspor, og han er fjerde generation i en vinfamilie fra Morgon i Beaujolais. Han værner om både marken og miljøet og prioriterer, at vinene udtrykker deres oprindelsessted autentisk. Brugen af pesticider, kunstgødning, sprøjtemidler og industrigær ensarter efter hans mening vinene og mindsker deres terroir-udtryk.

Michel Guignier har i flere år arbejdet på at få alle sine vine økologisk certificeret og er i dag godt på vej. Alle vinstokkene - flere op til 70 år gamle - bliver plejet omhyggeligt og personligt, og al høst foregår med håndkraft. Drueklaserne presses hele, og gæren er den, som naturligt sidder på drueskindet. Guignier er ikke bange for svovl, men holder brugen på et minimum, så svovl kun anvendes, når han føler, at det fremmer vinens kvalitet. Der er også vine i hans sortiment, han helt undlader at svovle. Der anvendes ikke nye fade, da Guignier mener, at det fjerner for meget af Gamay-frugtens særpræg. Det samme gælder filtrering, som bliver holdt på et minimum.

Man må bare tage hatten af for Guigniers arbejde, og flere og flere vinanmeldere roser hans indsats og hans vine. Glem alle fordomme om Beaujolais med tilhørende reklame – såsom Beaujolais Nouveau stuntet. Guigniers vine ligger på et helt andet og langt højere niveau. Sammenligner man hans priser med, hvad man må betale i det øvrige Bourgogne for en tilsvarende kvalitet, får man virkelig meget for pengene.

Vi forhandler nu fire forskellige vine fra denne topproducent:

Beaujolais Bio tradition 2018
Denne charmerende vin får følgende anmeldelse af Vinbladet: Frisk og ganske mørk bærnæse med diskret egetræ, flødekaramel og pæn mineralitet. Rank med pæn styrke. Flot sammensat saftig smag med rigdom, tyngde og en velstruktureret dybde. Fin balance og med kultiveret sødme. Klassisk og vellavet. (91 point)
Pris: 129 kr. Ved 6 flasker 115 kr. og ved 12 flasker 100 kr.

Morgon Vieilles Vignes 2018
Markerne ligger i hjertet af Morgon, og de dyrkes efter biodynamiske principper. Stokkene er 60 år gamle og giver derfor et meget lavt udbytte med tilhørende betydelig intensitet. Vi får her en tæt, klassisk Gamay-frugt med et lettere lakridset krydderi. Smagen er kraftig, sødmefuld og blød. Flot længde i klassisk Vieilles Vignes stil. En ung vin med flere års lovende udvikling foran sig.
Pris: 159 kr. Ved 6 flasker139 kr. og ved 12 flasker129 kr. (er p.t. desværre udsolgt)

Morgon " La Roche Pilée Bio 2018
Kik på prisen og ratingen længere nede. Vi taler her om en imponerende Beaujolais fra den berømte "Côte du Py" mark lavet på 60-70 år gamle stokke og dyrket 100 procent biodynamisk. Duften rummer en fantastisk blanding af kirsebær, grillet vildfugl, rosenblade og et touch af egetræ og røg. Smagen er dyb og koncentreret og følger elegant op på duftens indtryk og besidder god stoflighed og fin balance.
Flotte anmeldelser:
Robert Parker - 93+
Vinbladet - 93
Børsen - Testvinder med fem stjerner
Pris: 175 kr. Ved 6 flasker 159 kr. og ved 12 flasker 139 kr.

Morgon ”Canon" 2018
"Canon" er Michel Guigniers mest ambitiøse vin, lavet på 70 år gamle stokke. Høj klasse, som utvivlsomt kan narre mange i en Bourgogne-blindsmagning. Farven er ungdommelig lilla, og vinen dufter af kirsebær, mørke blommer og sorte hyldebær. Smagen er tæt, saftig og sødmefuld og med imponerende stofrigdom. En helt igennem spændende højklasse vin med solide udviklingsmuligheder. Igen opnår Domaine Guigniers vine fine anmeldelser:
Robert Parker: 92
Vinous: 92
Vinbladet: 94
Pris: Ved én flaske 195 kr. Ved 6 flasker 175 kr. og ved 12 flasker 159 kr.

Med venlig hilsen,
Ole Bergman

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail