Køb/Reservation
Prisliste
Restauranter
Kontakt
   
Se kurv

Vinvælger

   Alsace
 Australien
 Bourgogne
 Californien hvid
 Californien rød
 Italien
 Loire
 Rhone
 Spanien
 mousserende
 søde vine
 Østrig hvid
 Østrig rød
 Østrig sød
 
 Alle områder

FØDEVARESTYRELSEN
Kontrolrapporter

Udsendt d. 03-11-2020

Top-Rasteau fra Domaine la Soumade

Domainet regnes blandt de bedste producenter i det sydlige Rhône, og det ejes af familien Roméro. Faderen André Roméro kaldes ofte for kongen af Rasteau, da han om nogen har været bannerfører for den markante kvalitetsforbedring, som Rasteau har høstet roser for de seneste 10 år. Domainet er på 27 hektar og blev i dets nuværende form etableret i 1979, men familien har dyrket vin i området i mere end 200 år. Da sønnen Fréderic Roméro i 1996 havde afsluttet sin ønolog-uddannelse, vendte han hjem for at arbejde sammen med sin far, og i 2009 overtog han officielt Domainet.

Vinene er af fremragende kvalitet - mørke i farven og koncentrerede i smagen, men samtidig bløde og delikate. De kan drikkes efter få år, men har alligevel betydelig holdbarhed. Især de bedste cuvéer kan holde og udvikle sig i mange år.

Domaine la Soumade - Côtes du Rhône 2017
Min begejstring var stor, da jeg første gang smagte denne vin: Saftig, elegant og med en overraskende blødhed - supervin til prisen. Druerne er 80 procent Grenache og 20 procent Syrah på vinstokke, der er op til 10 år gamle. Gæringen foregår på traditionel vis i åbne kar med efterfølgende lagring i 10 måneder på stålfad. Farven er smuk rubinrød, og vinen dufter af rød og mørk frugt. I munden dominerer især tranebær, jordbær og brombær med et strejf af hvid peber, nellike og vanilje. Smager dejligt nu, men holder sig på toppen fire til fem år endnu.
Robert Parker: 90
Pris: Ved 1 flaske 125 kr. Ved 12 flasker 100 kr.

Domaine la Soumade - Rasteau 2018
Charmerende vin med saftig, rød frugt og bløde tanniner. Fremstillet af 80 procent Grenache, 10 procent Syrah og 10 procent Mourvedre på op til 30 år gamle vinstokke. Resultatet er en koncentreret vin med fin fylde. Kan nydes nu, men har stof til yderligere lagring og udvikling.
Robert Parker: 89-92
Pris: Ved 1 flaske149 kr. Ved 6 flasker 135 kr. Ved 12 flasker 125 kr.

Domaine la Soumade - Rasteau " Cuvée Prestige" 2017
I sin Cuvée Prestige blander Frédéric Roméro 70 procent Grenache med 20 procent Syrah og 10 procent Mourvedre. Stokkene er op til 50 år gamle, og udbyttet holdes nede på 35 hektoliter pr hektar, så her er ekstra meget kraft, kompleksitet og et klart terroirudtryk. Farven er dyb lilla med duft af jordbær, røde kirsebær og et strejf af tobak. Smagen er intens og rummer de samme aromaer, som findes i duften. Vinen lagrer 18 måneder på store egefade og cementtanke, hvor der er brugt 50 procent af hver type. Lækker vin med betydelig elegance. Den kan klart anbefales.
Robert Parker: 92
Jeb Dunnuck: 92
Pris: Ved 1 flaske 179 kr. Ved 6 flasker 159 kr. Ved 12 flasker 145 kr.

Domaine Soumade - Rasteau "Cuvée Confiance" 2018
Fréderic Roméro og hans medarbejdere giver konstant denne mark deres fulde opmærksomhed. Stokkene er op til 100 år gamle, og udbyttet er helt nede på 25 hektoliter pr. hektar. Resultatet er en superspændende vin, som viser, hvor imponerende langt man har bevæget sig i Rasteau. Farven er meget mørk. Duften nærmest trækker næsen ned i glasset og byder på solbær, sorte blommer, sort peber, lavendler, violer og en skøn blanding af Provence-krydderier. I smagen fornemmer man igen de samme rige aromaer. En virkelig original, men stadig ung vin med et betydeligt udviklingspotentiale.
Pris: Ved 1 flaske 225 kr. Ved 6 flasker 199 kr. Ved 12 flasker 185 kr.

Domaine Soumade - Gigondas 2018
Familien Roméro er også ejer af én hektar vinmark i Gigondas. Her fremstiller man en forfinet og meget elegant vin. Årgang 2018 er endnu ikke anmeldt, men i årgang 2016 fik denne vin 95 point af Robert Parker. Druesammensætningen er 70 procent Grenache og 30 procent Syrah. Duften rummer mørke blommer, jordbær, hindbær, lakrids og vilde urter. Smagen kommer med en fløjlshandske i stedet for knytnæve og gentager mange af duftens komponenter. Flot skruet sammen, selv om den endnu er meget ung og skal bruge et par år på hylden.
Pris: Ved 1 flaske 239 kr. Ved 6 flasker 215 kr. Ved 12 flasker 189 kr.

Domaine la Soumade "Cuvée A Johanne" 2017
Hvis denne exceptionelle vin havde været dyrket i Châteauneuf-du-Pape, ville prisen sikkert have ligget på det dobbelte. Blandingen består af 70 procent Grenache plus 30 procent Syrah fra stokke, der er mellem 30 og 50 år gamle. Resultatet er en intens og mørk vin, der dufter af vilde hindbær, kirsebær, chokolade, lakrids og sorte trøfler. I munden opleves vinen på samme tid kraftig og harmonisk. Høj klasse, som kun øges af at få et par år i vinreolen. Fréderic Roméro har opkaldt denne specielle cuvée efter sin datter.
Robert Parker: 94
Pris: Ved 1 flaske 349 kr. Ved 6 flasker 279 kr.

Domaine Soumade "Cuvée Fleur de Confiance" 2015 Magnum
Som noget helt specielt er det lykkedes os at få et mindre parti af denne fremragende vin fra topårgangen 2015 på magnumflasker. Næsten ren Grenache tilsat 10 procent Syrah, og begge druer kommer fra stokke, som er op til 100 år gamle, hvorfor udbyttet er helt nede på 15 til 18 hektoliter pr. hektar. Vinen ligger 18 måneder på bundfaldet i demi-muids (træfade på 600 liter). Herefter får den en let filtrering og modner efterfølgende på flaske. Farven varierer mellem sort og lilla, og duften rummer brombær, solbær, læder, lakrids og krydderier. Smagen rummer solbær, sort te, mørk chokolade og besidder en lang silkeblød eftersmag. Ekstremt vellavet vin med mindst 10 års levetid foran sig.
Robert Parker: 94
Pris: Ved 1 flaske 749 kr. Ved 3 flasker 675 kr. Ved 6 flasker 595 kr.


Med venlig hilsen,
Ole Bergman

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail